Chemicaliëntankers uitgerust met aangepaste speciale dubbelwandige kunststof tanks

IJzer-trichloride (FeCl3) wordt sinds kort via de binnenvaart getransporteerd tussen Lille en Parijs. Bijzonder zijn de dubbelwandige kunststoftanks die door COMENCO in de dubbelwandige tankers werden ingebouwd. IJzer-trichloride is een sterk zuur wat snel door gewoon staal heengaat. De gebruikte kunststof, een thermoplast, is tegen alle zuren en basische stoffen bestand. De kunststoftanks worden dubbelwandig uitgevoerd om bij beschadiging van de binnenste tank schade aan het schip te voorkomen. Tussen de twee kunststoftanks bevindt zich een alarmeringssysteem.

Het Antwerpse bedrijf Comenco maakt het scheepsruim volledig corrosiebestendig, met een gesloten, zelfdragend en veilig kunststof systeem. Corrosieve en chloorhoudende vloeistoffen kunnen hiermee in grote volumes via de binnenvaart getransporteerd worden.

In Europa worden heel wat corrosieve vloeistoffen en bijtende stoffen in grote volumes over de weg getransporteerd van punt A naar punt B. Voor die toch risicovolle tanktransporten langs de drukke wegen is een veilig en economisch alternatief voorhanden.

Als designer en constructeur van kunststof bekledingen voor groot-volume-opslag van bijtende producten heeft de firma Comenco, recentelijk een volledig nieuw ontwerp uitgedokterd.

De laadruimtes van twee nieuwe binnenvaartbakken werden uitgerust met een speciale kunststof die volledig corrosiebestendig is, met een dubbele veiligheid, inclusief elektronische detectieapparatuur tussen de wanden.

Dit systeem laat toe om industriële zuren op een gecontroleerde en veilige manier in grote volumes te transporteren over de waterwegen en dit op een economische en milieuvriendelijke manier. Het kunststof concept, de design en de uitvoering zijn conform verklaard aan de Europese regelgeving.

Deze nieuwe technische ontwikkeling voor de scheepvaart kan een bijkomende hefboom zijn om deze sector verder uit te bouwen. De scheepvaartbranche zal er goed bij varen. Twee nieuwe duwbakken voor transport van elk 500 m3 FeCI3 worden nu in de vaart gebracht en zullen hun dienst bewijzen. Ook voor de ombouw van bestaande schepen kan deze nieuwe techniek bijdragen tot economische oplossingen. Deze oplossing voor scheepsruimtes, met alle toebehoren en aansluitingen wordt door Comenco op maat geleverd.

Zowel de keuze van de materialen, de design, de opbouw in de scheepsruimtes, als de constructie en de samenbouw van de materialen gebeurt integraal door Comenco. Alle verantwoordelijkheden blijven zo onder één dak, een belangrijk voordeel voor de klant.

Bron: Comenco, 21-11-2008;