CLAFIS Victron winnaar Dutch Solar Challenge

Grote winnaar van de zesde editie van de Dutch Solar Challenge is het Team CLAFIS Victron Solar Boat Team uit Leeuwarden. CLAFIS was de snelste in onder andere de drie etappewedstrijden, van elk 60 kilometer, afgelopen week. Ze legden 180 kilometer af in 4:10:08. En daarmee versloegen ze hun concurrent TU Delft. Ook de laatste etappe van Grou naar Leeuwarden won CLAFIS.

Tijdens de laatste etappewedstrijd die van Grou naar Leeuwarden voer, kregen de deelnemers het laatste stuk van Sneek naar Leeuwarden te maken met het slechte weer. Veel teams konden daardoor niet op tijd finishen of moesten halverwege opgeven omdat de accu leeg was. Zo ook het team van TU Delft.

Naast de etappewedstrijden telden ook de spintwedstrijden, endurances en time trial mee voor het eindklassement. Het was voor alle vier klassen een nek-aan-nekrace en dus spannend tot de laatste dag wie de winnaar werd. Hieronder een overzicht van de nummers één in het eindklassement, van de laatste etappewedstrijd (Grou-Leeuwarden) en van de sprintwedstrijden. Op onze website www.dutchsolarchallenge.nl is de complete uitslagenlijst te vinden.

Winnaars eindklassement:
A klasse:              Dutch Solar Boat Team uit Leeuwarden
B klasse:              GUT&Purdue, een samengesteld team uit Polen en Amerika
V20 klasse:         New Nexus Solar Racing Team uit Tynaarlo
Top klasse:         CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team uit Leeuwarden

Alle uitslagen 

Related news

List of related news articles