CMHI gunt Huisman contract voor engineering en bouw nieuw innovatief boorsysteem

Huisman boorsysteem voor CMHI project

 
China Merchants Heavy Industries (CMHI) heeft deze week aan Huisman een contract gegund voor de engineering en fabricage van een nieuw innovatief boorsysteem.

De wereldwijde leverancier van ‘stepchanging’ technische oplossingen kan met het systeem, dat geïntegreerd en geinstalleerd zal worden op het semi-submersible booreiland dat gebouwd wordt bij CMHI Haimen, boren naar olie en gas in ondiep tot medium-diep water rondom Azië, met name in de Zuid-Chinese Zee.

De Dual Multi Purpose Tower
Het boorsysteem bestaat uit een 1800kips ‘static rated load Dual Multi Purpose Drilling Tower’ (DMPT), een enkele pipe setback drum, innovatieve manipulator armen voor de hantering van pijp en tools, top drive, iron roughnecks, skid carts, catwalk machines, portaal- en dekkranen, drillers cabins and Huisman’s volledig geïntegreerde besturingssysteem.

Het contract voor het boorsysteem is het resultaat van een constructieve samenwerking tussen CMHI en Huisman tijdens het conceptontwerp van de semi. De Dual Multi Purpose Tower (DMPT) zal in het tweede kwartaal van 2020 geleverd worden aan de CMHI Jiangsu Yard in China. Fabricage en de definitieve ingebruikstelling van de voltooide DMPT wordt uitgevoerd bij Huisman China.