CNV stemt in met sociaal plan Boskalis tot ergernis van FNV

  • binnenland

Vrijdag maakte Boskalis bekend dat CNV heeft ingestemd met het sociaal plan met betrekking tot de eerder aangekondigde vlootreductie. De komende 2 jaar gaan er 24 schepen uit de vaart en zullen 650 banen wereldwijd verdwijnen waarvan 150 in Nederland. Volgens bestuurder Charley Ramdas van FNV heeft CNV laten zien dat de bond ”slappe knieën” heeft, zo meldt NU.nl. ”We merken bij FNV wel vaker dat kleine bonden werknemersbelangen verkwanselen, maar wij geven niet op. We hebben nog meer acties in petto”, liet hij in een reactie weten. Ramdas heeft volgende week ook een gesprek met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken over de kwestie.

In september had de Nederlandse ondernemingsraad van Boskalis al ingestemd met de vlootrationalisatie en het bijbehorende sociaal plan.

In november gaat Boskalis het plan uitvoeren. Afhankelijk van de inzet van schepen en nationale wetgeving worden arbeidsplaatsen geschrapt. Waar mogelijk zal het verlies van arbeidsplaatsen worden opgevangen door natuurlijk verloop en herplaatsing. Gedwongen ontslagen worden helaas niet uitgesloten.

Related news

List of related news articles