Concordia Damen of Kooiman gaat opleidingsschip STC Group bouwen

Concordia Damen en Kooiman Marine Group hebben zich ingeschreven op de aanbesteding voor het nieuwe opleidingsschip AB INITIO van STC Group. Astrid Kee, lid van het College van Bestuur van STC Group: “Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee. Het is een eer dat deze gerenommeerde scheepswerven zo enthousiast meewerken aan het bouwen van een toekomstbestendig en state-of-the-art opleidingsschip. Dit project is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de sector.”

STC opleidingsschip tekening STC
STC opleidingsschip tekening STC

“De komende maanden bestuderen we de voorstellen van de werven. Naar verwachting maken we in februari 2020 bekend welke werf de opdracht krijgt om dit visitekaartje voor de school en het maritieme cluster te gaan bouwen”, aldus Kee.

Het eerste schip, AB INITIO wordt in 2021 in gebruik genomen worden. Het schip gaat straks een belangrijke rol spelen tijdens de opleiding van vmbo-leerlingen, mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Na ruim 50 jaar trouwe dienst, waarvan zo’n 18 jaar als opleidingsschip van STC Group, zijn de huidige opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix toe aan vervanging. Eind 2018 zijn leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag gegaan met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van de vervangende schepen. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het bedrijfsleven.