Conquest Offshore optimaliseert efficiency met MirTac en StarIPS

Conquest MB I - low res

Gisteren heeft maritiem consultancy bedrijf MirTac bekend gemaakt dat Conquest Offshore de Star software en gerelateerde database en implementatiediensten heeft aangeschaft. Conquest Offshore zal de management software op het gebied van inkoop, onderhoud en veiligheid zowel aan boord als op kantoor gebruiken.

De Star software zal Conquest Offshore ondersteunen met onderhoudsplanning, inspecties, inkoop, reserve onderdelen beheer, documentbeheersing, veiligheids- en milieu procedures en scheepsadministratie. Het fleet management systeem zal o.a. stilstand verminderen en de barge master ondersteunen met gedetailleerde instructies en duidelijke procedures aan boord. De wal organisatie heeft inzicht in de relevante KPI’s zodat ze gericht kan managen en waar nodig verbeteren. Bovendien worden de eisen en wensen van de klant snel en eenvoudig ingevoerd en geborgd.

Conquest Offshore selecteerde MirTac op basis van haar bewezen expertise en ervaring in de offshore industrie. ‘We hebben een partner nodig die onze dagelijkse praktijk en doelen begrijpt, die onze procedures in een praktisch fleet management systeem vertaalt. Met MirTac verwachten we onze operaties verder te optimaliseren’, zegt Karst van der Wiel, Conquest Offshore.

‘Conquest Offshore is een joint-venture van sterke Nederlandse maritieme spelers met een grote ervaring in de offshore branche. Het is voor ons een groot plezier om met zulke onderlegde en innovatieve mensen te werken. De MB I is een innovatief multifunctioneel kraanschip. Ze kan zowel wind turbine funderingen installeren als een rol spelen in het transporteren en laden/lossen van zware constructies. We kijken er erg naar uit om hen te ondersteunen in hun dagelijkse praktijk’, zegt Barend Tooten, Managing Director, MirTac.

Meer… Conquest Offshore en Mir Tac

Related news

List of related news articles