Container Handling Zeebrugge Terminal sluit op 15 februari

  • binnenland

Container Handling Zeebrugge van PSA Zeebrugge gaat maandag 15 februari sluiten. Het merendeel van de van de schepen in de containersector kiezen voor de haven van Antwerpen waar de aansluiting op de lokale afzetmarkt beter is. PSA zal zich blijven richten op de multipurpose terminal, papierproducenten, pulp en shortsea.

Maandag 12 februari zullen de personeelsleden van de terminal de sleutels en pasjes moeten inleveren, 47 mensen krijgen ontslag. Het merendeel van de ontslagen mensen hebben een andere aanstelling bij PSA of bij Port of Zeebrugge.

Joachim Coens, Gedelegeerd bestuurde van Port op Zeebrugge: “Er zijn veel mogelijkheden met de terminal in combinatie met de spooraanbieding die wij hebben. Op dit moment vinden er meerdere gesprekken plaats met verschillende partijen. We willen goed kijken naar de behoefte van de haven en zullen niet over een nacht ijs gaan. Op korte termijn kijken we naar oplossingen voor acute problemen die zich voordoen in de haven en zullen wij assisteren waar mogelijk. Maar een definitief plan voor de terminal is er nog zeker niet.

Meer… PSA Zeebrugge en Port of Zeebrugge

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten