Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Contargo eigen Rhein-Main-Rotterdam Shuttle

Het containervervoerbedrijf voor het Europese achterland Contargo opent vanaf januari een nieuwe spoorwegverbinding tussen Rotterdam en Frankfurt am Main. De Rhein-Main-Rotterdam Shuttle begint in eerste instantie met een vaste dienstregeling en twee retourritten per week. Contargo biedt deze route al enkele jaren aan en wil deze service nu met een eigen lijn uitbreiden.

“De Rhein-Main-Rotterdam Shuttle is vooral voor im- en exporttransporten van en naar de Rijn-Main-regio die geen vertraging dulden een echt alternatief,” vertelt Andreas Mager, manager Contargo Industriepark Frankfurt-Höchst GmbH. “Naast de vervoertijd zijn stabiliteit en milieuvriendelijkheid verdere belangrijke argumenten voor dit product.”

De eerste volledige trein vertrekt op 11 januari in Rotterdam. Directe bestemmingen hier zijn de terminals ECT, APMT1, Euromax en RSC. Bovendien zijn er aansluitingen op en vanaf APMT2 en RWG en op overige deep- en shortsea-terminals. De eerste tijd rijdt de trein twee keer per week vanaf Rotterdam naar Frankfurt, indien er voldoende belangstelling is, kan de frequentie worden verhoogd naar drie ritten. In Rotterdam vertrekt de trein steeds op maandag en donderdag, dinsdag en vrijdag rijdt hij in tegenover-gestelde richting vanaf de Contargo terminal in het industriegebied Höchst in Frankfurt am Main.

“Het traject Frankfurt-Rotterdam vormt een volgende belangrijke stap binnen de consequente uitbreiding van de spoorwegverbindingen in het Rijn-Main-gebied, naast de al meer dan vijf jaar bestaande connectie tussen Hamburg en Frankfurt,” aldus Christian Eichmeier, manager Contargo Rhein-Main GmbH.

De spoorverbinding wordt geëxploiteerd door de werkmaatschappij Rijn-Main van de Contargo terminals in Koblenz, Gustavsburg, Frankfurt-West en Frankfurt-Oost, waarbij ook het contact met de klant wordt onderhouden. Uitvoerder van de trein is de Contargo terminal in het industriegebied Höchst in Frankfurt am Main.

Meer… Contargo