Cora van Nieuwenhuizen op bezoek bij maritieme bedrijven in Rotterdam

Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat, bracht op 28 januari een bezoek aan Rotterdam om kennis te maken met Damen Shipyards Group en andere Nederlandse maritieme bedrijven zoals Van Oord en Hatenboer-Water.

Tijdens het bezoek kreeg minister van Nieuwenhuizen presentaties te zien aan boord van een Damen schip, FCS 2610. Het schip voer van het hoofdkantoor van Hatenboer-Water in Schiedam, langs de Nieuwe Maas, naar het hoofdkantoor van Van Oord in Rotterdam

Minister Cora van Nieuwenhuizen aan boord van een Damen schip. Foto, Damen.
Minister Cora van Nieuwenhuizen aan boord van een Damen schip. Foto, Damen.

Drie partijen gaven de minister presentaties over innovaties en ontwikkelingen in: maritieme technologie (spreker Bas Buchner, voorzitter, Maritiem Onderzoeksinstituut Nederland); watertechnologie (spreker Willem Buijs, CEO van Hatenboer-Water); en delta-technologie (spreker Hendrik Postma, voorzitter van de Vereniging van Marine Contractors).

Andere deelnemers droegen bij aan de thema’s ‘schoon’, ‘slim’ en ‘veilig’. Dit waren : spreker Peter Paul van Voorst, oprichter van Skoon Energy; spreker Toine Cleophas, Manager Research bij Damen Shipyards Group; en vier studenten van de TU Delft, die nieuwe noodflotatie- en stabiliteitsapparatuur demonstreerden.

Bijzondere onderwerpen waren ‘betere schepen, schonere oceanen’, publiek-private partnerschappen, autonome scheepvaart, elektrische scheepvaart, digitalisering en mobiele scheepsbeheer-apps. 

René Berkvens, CEO van de Damen Group, zegt: “We waren verheugd minister Van Nieuwenhuizen vandaag in Rotterdam te mogen verwelkomen, en we waarderen haar aanhoudende interesse in en sterke steun aan onze maritieme sector. Dergelijke persoonlijke ontmoetingen helpen om het overheidsbeleid, de programma’s, de regelgeving en de infrastructuurveranderingen te informeren die nodig zijn om nieuwe technologieën en bedrijfsgroei te bevorderen. “

Minister Cora van Nieuwenhuizen met alle sprekers aan boord van  een Damen schip, FCS 2610. Foto, Damen
Minister Cora van Nieuwenhuizen met alle sprekers aan boord van een Damen FCS 2610. Foto, Damen