Costa Cruises sluit aan bij Milaan Protocol duurzame voeding

  • buitenland

De Italiaanse rederij sluit zich als eerste in de reisindustrie aan bij het Milaan Protocol, een initiatief van Barilla Foundation Center for Food and Nutrition, gericht op het aanpakken van de wereldwijde disbalans op het gebied van voeding en voedsel.

De belangrijkste drie initiatieven van het Milaan Protocol zijn het bevorderen van gezonde voedingsgewoontes, het reduceren van voedselverspilling en het bevorderen van duurzame landbouw. Het idee achter het protocol is om een beweging te creëren die bestaat uit zowel instellingen en bedrijven als individuele personen, met als doel bij te dragen aan bewustwording en met oplossingen te komen het gebied van de mondiale problemen in de landbouw-voedselketen.

Costa’s bijdrage bestaat uit een herbeoordeling van de menu’s en voedselbereidingsprocessen aan boord van haar schepen. Om de impact op het milieu te beperken, wordt prioriteit gegeven aan vers voedsel en producten die afkomstig zijn van lokale leveranciers in de buurt van de havens waar schepen aanleggen. Een ander belangrijk aspect betreft het er bij betrekken van gasten en de bemanning: het aanmoedigen van een gezonde en evenwichtige benadering van voedsel en een actieve deelname aan dit proces van verandering, vooral om voedselverspilling tegen te gaan.

Meer… Costa Cruises 

Related news

List of related news articles