Crowdfunding voor documentaire makers van ‘Upstream’

Stan Schouten en Joren Janzing maken voor Honours Geosciences de documentaire ‘Upstream’ over klimaatadaptaties langs de oevers van de Rijn. Beiden studeren Aardwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Het filmen in Nederland is grotendeels klaar maar om de hele Rijn te betrekken in de documentaire is geld nodig.

Klimaatverandering gaat in de toekomst gevolgen hebben, ook langs de Rijn. De rivier zal grotere hoeveelheden water moeten verwerken. Daarvoor zijn aanpassingen nodig. Stroomafwaarts van de Rijn komen overstromingen op dit moment niet of nauwelijks voor waardoor mensen de noodzaak van maatregelen nog niet voelen. Hoe zorg je ervoor dat er toch voldoende draagvlak komt? En zijn mensen tevreden over de oplossingen voor de toekomstige klimaatproblemen langs de Rijn? Op dit soort vraagstukken willen de makers antwoord geven in de documentaire Upstream.

De makers willen nog naar Zwitserland en Duitsland om typische bovenstroomse problemen vast te leggen en om de maatregelen tegen de hoge waterstanden in februari onder de loep te nemen. Kijk voor de crowdfunding op Help ons bij het maken van onze documentaire ‘Upstream’.