Cruiseschip ‘Nieuw Statendam’ van Holland America Line opgeleverd in Italië

Holland America Line heeft gisteren de ‘Nieuw Statendam’ in ontvangst genomen op de Fincatiere werf in Italië. Dit is het 15e cruiseschip in hun vloot. Zaterdag vaart de Nieuw Statendam vanuit Venetië naar Civitavecchia (Rome) voor haar Premier Voyage met gasten die vertrekt op 5 december. Het 99.202 ton zware schip heeft plek voor 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Voor 1377 gastenverblijven zijn speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden.

Nieuw Statendam in Fincantieri Shipyard Foto Holland America Line.
Nieuw Statendam in Fincantieri Shipyard Foto Holland America Line.

Doopceremonie in Fort Lauderdale

Na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Ft. Lauderdale. De officiële doopceremonie van de Nieuw Statendam vindt plaats op 2 februari in Fort Lauderdale.

Amsterdam thuishaven in zomer

Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes, geïnspireerd op muziekinstrumenten.