CSD350 dredger van Damen ingezet op 200 km lang project

Door EPN, het Nicaraguaanse Havenbedrijf, en INTUR, het Nicaraguaanse toeristenbureau, is een contract ondertekend met Damen Shipyards Group voor de levering van een CSD350 Cutter Suction Dredger. De dredger wordt door EPN gebruikt voor het creëren en onderhouden van een 200 km lang kanaal die landinwaarts en langs een deel van de Caraïbische kust van Nicaragua loopt.

Dit is de eerste CSD van Damen die wordt gekocht door INTUR en is ontworpen voor zware projecten met een productiecapaciteit van 2.000 mᶟ/h tot een diepte van negen meter. De CSD350 wordt beheerd door Empresa Nacional Portuaria (EPN), het nationale havenbedrijf, en is het vierde schip dat het afgelopen jaar is afgeleverd aan EPN.

De CSD350 wordt ingezet op een project om een continu kanaal van 200 km te creëren om het noorden en het zuiden van het land te verbinden. Dit kanaal loopt parallel aan de zee tussen Bluefields en Bilwi. De bestaande waterweg is een mix van rivieren, meren en een aantal door de mens gecreëerde kanalen die door lagunes en mangrovemoerassen lopen. Echter moeten de rivieren en meren worden gebaggerd en de kanalen moeten worden voltooid. Daarnaast moet halverwege het kanaal een compleet nieuwe waterweg worden gecreëerd van 22 km om de noordelijke en zuidelijke delen te verbinden. Eenmaal voltooid kunnen grotere en meer comfortabelere schepen de route gebruiken, waardoor de lokale toerisme-industrie wordt gestimuleerd.

Na verwachting komt het schip begin april aan in Nicaragua uitgerust met alle benodigde apparatuur, waaronder een pijpleiding van 1000 meter, om te werken in dit zeer afgelegen gebied.

Meer…Damen Shipyards Group