Cutterzuiger ‘Julia’ van Kenmare gedoopt bij IHC

Afgelopen vrijdag, 24 mei is een cutterzuiger bij Royal IHC in Kinderdijk gedoopt. Het schip is voor Kenmare Resources plc en is ‘Julia’ genoemd. De custom built cutterzuiger is maandag 20 mei te water gelaten. Het schip gaat ingezet worden in Kenmare’s wet concentrator plant C-project in de Moma Titanium Minerals Mine in Mozambique.

Doop Ceremony cutterzuiger JULIA voor Kenmare Foto IHC
Doop ceremony cutterzuiger ‘Julia’ van Kenmare bij IHC. Foto IHC

Julia is het 3e baggerschip in de vloot van Kenmare dat is ontworpen en gebouwd door IHC. Het ontwerp is gebaseerd op het succes van de eerste twee IHC-baggerschepen in de vloot van Kenmare, Mary-Ann en Catarina.

Geactualiseerd en verbeterd schip

De operationele ervaring van Kenmare bij Moma, van meer dan 10 jaar en de kennis van IHC heeft geleid tot een geactualiseerd en verbeterd schip. Een van de verbeteringen is een verhoogd snijvermogen en het monitoren van het pompvermogen, beide om een hoge productie prestatie van het schip bij Moma te garanderen. Julia gaat naar verwachting opereren met
een vermogen van 600tph met het potentieel om in de toekomst te upgraden naar 1.500 tph.

Eind 2019 in gebruik

Het schip wordt afgebouwd en getest op de werf van IHC in Kinderdijk. Daarna wordt het schip gedemonteerd voor transport naar Mozambique, waar zij naar verwachting voor het einde van 2019 in gebruik genomen wordt.

Foto, IHC.