Damen bouwt Utility Vessel voor zalmkwekerijen in Noorwegen

Damen Shipyards Group heeft met VOLT Service AS in Noorwegen een contract getekend voor de bouw van een Utility Vessel (UV) 4312. Het schip wordt in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd. Het schip krijgt de naam ‘VOLT Processor’ en krijgt de nieuwste technieken aan boord om zalmen te ontluizen en andere diensten te leveren op de Noorse Zalmkwekerijen. Remøy Management is betrokken bij de ontwikkeling van het project en gaat het schip beheren zodra ze in bedrijf is. 

De UV-4312 is het vervolg op een kleiner model van Damen, de UV 2410. Het 43 meter lange model is geoptimaliseerd voor de aquacultuursector. Met de nieuwste ontluizingsinstallatie technieken aan boord is het schip in staat om meer bedrijven in een grotere regio te bedienen in open water.

Zelfs T. Remøy, CEO van Remøy management, zei: “We hebben goede ervaringen met Damen. Ze waren in staat om aan alle eisen te voldoen die we voor ons schip voor ogen hadden. Bovendien waren ze in staat om zeer snel te handelen met dit project zodat we in een zo kort mogelijke periode van start kunnen gaan”

 

Photo:

Related news

List of related news articles