Damen Fast Crew Supplier ‘HST Hudson’ gedoopt van High Speed Transfers

Op 3 juli tijdens Seawork International Exhibition in Southampton waren voor het eerst twee nieuwe Damen Fast Crew Supply-schepen te zien, de FCS 2710 en de FCS 1204. De FCS 2710 ‘HST Hudson’ van eigenaar High Speed Transfers Ltd is ook gedoopt op die dag door de jongste zoon van Tom Nevin met dezelfde naam. 

De FCS 2710 is het opvolger van de populaire FCS 2610, die in de afgelopen zeven jaar meer dan 40 keer is verkocht over de hele wereld. De FCS 2710 heeft hetzelfde ontwerp met de succesvolle twin hull en axe bow design maar is één meter langer en hoger dan zijn voorganger. Dat, plus een compleet nieuw ontwerp van het interieur, maakt het mogelijk om het dubbele aantal passagiers te vervoeren als de FCS 2610 en heeft het schip meer flexibiliteit, meer tankcapaciteit, grotere dekruimte, meer comfort en meer accommodatie. Door de extra meter boven het water kan het schip ook in golfhoogtes van meer dan twee meter werken.

Fast Crew Supplier 1204 FRP
De nieuwe Fast Crew Supplier 1204 FRP (fiber reinforced plastic) was te bezichtigen. De boot van 12 meter vervangt een eerdere versie met dezelfde naam om het kleinste model in de Damen FCS-range te vervangen. Naast het vervangen van de aluminium romp door een robuust, lichtgewicht FRP-ontwerp, is de nieuwe FCS 1204 ontworpen om te worden gebouwd met behulp van modulaire technieken. Met de rompen en een volledig assortiment aan opties voor de stuurhut en accommodatie die permanent op voorraad zijn kunnen kopers de gewenste binnen- en buitenruimtes kiezen. Het schip kan met maximaal 28 bemanningsleden 200 zeemijlen varen op een topsnelheid van tot 30 knopen. Dit is een aanzienlijke verbetering van de prestaties en capaciteit ten opzichte van zijn voorganger.