Damen gaat zijn eerste cruiseschip bouwen, en meteen een super de luxe

Damen Shipyards Group en SeaDream Yacht Club hebben een contract ondertekend voor de bouw van een cruiseschip. Voor de scheepsbouwer een historisch moment omdat dit het eerste cruiseschip is wat zij gaan bouwen. Het cruiseschip van 155 meter lang gaat SeaDream inzetten voor luxe reizen over de hele wereld.

Het mega jacht voor Seadream. Foto, Damen.
Het mega jacht voor Seadream. Foto, Damen.

Het cruiseschip is een mega jacht, speciaal gebouwd voor speciale bestemmingen zoals de polen en tropisch gebieden over de hele wereld. Het schip krijgt een ijsclassificatie van Polar Code 6.

Het schip voor SeaDream wordt volledig gebouwd en uitgerust, inclusief het interieur, op de Mangalia werf van Damen in Roemenië. In oktober dit jaar start de bouw en het schip wordt in september 2021 opgeleverd.

Damen Cruise

Damen Shipyards Group lanceerde zijn nieuwe onderneming, Damen Cruise, in 2018. Hoewel Damen al meer dan 90 jaar een nieuwkomer is op deze specifieke markt, heeft het schepen geleverd aan diverse sectoren van de maritieme industrie, inclusief de constructie van megajachten en complexe offshore-, marine- en RoPax-schepen.

Damen Cruise wil een ​​langetermijnpartner worden voor de cruise-industrie, die diensten levert gedurende de hele levenscyclus van een schip. Dit begint, waar nodig, met het aanbieden van financieringsoplossingen van AAA institutions en wordt voortgezet via constructie en afbouw. Na de levering kan Damen zijn klanten blijven ondersteunen met onderhouds-, reparatie- en upgradeservices op hun reparatiewerven wereldwijd.

Het mega jacht voor Seadream. Foto, Damen.