Damen levert 3 nieuwe sleepboten aan Kotug Smit Towage

Damen heeft drie slepers opgeleverd aan Kotug Smit Towage. Het gaat om twee ASD 2913 tug met een trekkracht van 80 ton en een ATD 2412 Twin Fin sleper met een trekkracht van 70 ton. Kotug Smit heeft 69 slepers in haar vloot waarvan 22 er door Damen gebouwd zijn. 

René Raaijmakers, de CEO van Kotug Smit Towage: “We zijn er zeer blij om onze groei in het Verenigd Koninkrijk kracht bij te zetten met deze vlootuitbreiding van drie nieuwe slepers. We hebben deze sleepboten van Damen gekozen vanwege hun grote operationele prestaties en korte levertijd. Ze passen perfect binnen onze verschillende Europese havensleepdiensten, vooral dankzij hun overeenkomsten met de slepers die we al in bedrijf hebben.” 

De slepers
De ASD 2913 heeft een goede reputatie wat betreft haar manoeuvreerbaarheid en milieuvriendelijke en efficiënte prestaties. Damen heeft een van de twee 2913 boten uitgerust met een brandblusinstallatie. De ATD 2412 sleper combineert compactheid met manoeuvreerbaarheid.

Sleepboot omgedoopt tijdens haringparty van Kotug Smit
Tijdens de jaarlijkse haringparty van Kotug Smit is op 14 juni een door Damen gebouwde ASD 2810 Hybrid omgedoopt met de naam ‘Hampshire’. Met deze maatjesparty viert Kotug Smit Towage elk jaar samen met relaties in Rotterdam de start van het Nederlandse haringseizoen.