Damen Marine Components en Van der Velden Marine Systems gefuseerd

Damen Marine Components (DMC) en Van der Velden Marine Systems (VDVMS) hebben per 1 januari 2018 hun fusie aangekondigd. De bedrijven gaan verder onder de naam Damen Marine Components Netherlands (DMC NL).

DMC is sinds het begin van de jaren tachtig een dochteronderneming van de Damen Shipyards Group, terwijl VDVMS sinds 2013 als onafhankelijk onderdeel van de componentendivisie van de Damen Shipyards Group opereerde. In veel opzichten betekent de fusie een voortzetting van een succesvolle samenwerking. Het besluit is genomen om de twee bedrijven dichter bij elkaar te brengen en de gezamenlijke prestaties te verbeteren.

“Deze stap zorgt ervoor dat klanten toegang krijgen tot een groter portfolio van voortstuwings- en manoeuvreerproducten. Tegelijkertijd combineert deze fusie de uitgebreide marktkennis van twee gerenommeerde partners, waarmee de weg wordt geëffend voor nog betere dienstverlening”, aldus Steef Staal, algemeen directeur van Damen Marine Components Netherlands.

De naam Van der Velden Marine Systems blijft gebruikt worden als handelsmerk voor de roer- en stuurmachine producten van DMC NL.

Alle overeenkomsten met klanten, leveranciers en andere belanghebbenden blijven ongewijzigd. De dagelijkse leiding van DMC NL is in handen van Steef Staal als algemeen directeur, Wim Knoester als commercieel directeur en Peter Schipper als financieel directeur.