Damen neemt het roer over van werf op Curaçao

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) heeft het management van de Curaçaose Droogdok Maatschappij (CDM) overgenomen op 1 februari. Dit is zo’n 5 maanden nadat Damen Shipyards Group en de regering van Curaçao een overeenstemming hebben bereikt. Het bedrijf, wat gelegen is op de route naar het Panamakanaal gaat verder onder de naam Damen Shiprepair Curaçao (DSCu) 

De werf heeft 2 drookdokken en een kade van bijna 2 kilometer. Damen gaat in de komende jaren zo’n 40 miljoen dollar investeren in een 3e drijvend dok, infrastructuur en in het materieel van de werf.

Investeren in opleiding en scholing van personeel
Damen Shiprepair Curaçao gaat samen met de Curaçaose regering investeren in opleiding en scholing van het lokale technische personeel.

Durk-Jan Nederlof, Group Director Damen Shiprepair & Conversion: “De samenwerking tussen Damen, de Curaçaose regering, lokale vakbonden en het personeel van de werf is zeer aangenaam verlopen in de periode van de onderhandelingen en de overdracht. We kijken erg uit naar de voortzetting van deze samenwerking in de toekomst. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast alle partijen zijn om deze werf tot zo’n succes te maken”.

42 droogdokken op 16 scheepswerven wereldwijd
Damen Shiprepair Curaçao is onderdeel van de Damen Shiprepair & Conversion groep, welke op dit moment actief is met 42 droogdokken op 16 scheepswerven wereldwijd.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten