Damen Shipyards Group neemt Shipdock over

Shipdock 1

Damen Shipyards Group is sinds deze week eigenaar van de bekende Nederlandse scheepsreparatiewerf Shipdock, een bedrijf waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1877. Shipdock heeft reparatiewerven in Amsterdam en Harlingen.

De werf zal zijn reparatie- en ombouwactiviteiten ongewijzigd voortzetten, waarbij Shipdock Harlingen zich richt op schepen tot 120 m en Shipdock Amsterdam op schepen tot 250 m. Bovendien behouden de medewerkers en de directie hun functie. De werf gaat hiermee op in de Damen Shipyards Group, die momenteel uit meer dan vijftig scheepswerven, reparatie- en ombouwwerven en aanverwante bedrijven bestaat.

CEO René Berkvens van Damen Shipyards Group: “De werven van Shipdock hebben een grote toegevoegde waarde voor Damen, niet alleen elk afzonderlijk in hun eigen markt en regio, maar ook als geheel. Samen beschikken ze over een schat aan ervaring op het gebied van scheepsbouw, scheepsreparatie, conversie en staalbouw. Damen is een gevestigde speler in de scheepsreparatiesector en wij zijn vastbesloten om onze positie nog verder te verbeteren. Daarom hebben we onlangs een nieuwe divisie opgericht, Damen Shiprepair & Conversion, waarin al onze scheepsreparatiewerven zullen worden ondergebracht en georganiseerd.”

“Shipdock is met zijn 130 werknemers van harte welkom in onze reparatie- en ombouwdivisie. De hele inpassingsoperatie vereist natuurlijk wel gemotiveerd personeel en persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in dat zij hun motto ‘Going the extra yard’ hoog zullen houden!”

Meer… Damen, Shipdock