Damen Shipyards opent engineering kantoor in Helsinki

  • binnenland

Damen heeft een kantoor geopend in Helsinki, Damen Engineering Helsinki Oy, om gebruik te maken van de technische expertise van Finland. Dit is naar aanleiding dat de Roemeense werf Damen Shipyards Mangalia zich vorig jaar is gaan richten op de bouw van grote schepen voor de RoPax-, cruise- en offshoremarkten. Het is voor het eerst dat Damen zich vestigt in Finland. Het nieuwe kantoor moet de technische mogelijkheden voor Damen vergroten en uitbreiden.

Het megajacht ‘Seadream Innovation’. Foto, Damen.

Er is voor Finland gekozen omdat Finland samen met Italië, Duitsland en Frankrijk, een van de toonaangevende landen ter wereld is in het ontwerpen en bouwen van cruiseschepen en RoPax-schepen in combinatie met specifieke expertise in schepen in de ijsklasse, een groeiend segment van de cruisemarkt.

Goede verbindingen

Helsinki heeft ook een goede verbindingen met Polen en Nederland, waardoor het samenwerken makkelijk is tussen de engineering van Damen in Gdansk en Rotterdam. Damen Engineering Helsinki Oy gaat zich bezig houden met concept en basistechniek en het doel is om in 2020 te werken met een team van zo’n 30 werknemers.

Team bouwen

“We zijn nu gefocust op het bouwen van het team”, aldus Frank Rebel, Manager Engineering bij Damen. “En we hebben al twee projecten om mee te beginnen: een cruiseschip en een RoRo-schip. Leden van het Helsinki-team krijgen de mogelijkheid om straks echt de toegevoegde waarde te zijn voor deze en andere projecten. We kijken ernaar uit hen te verwelkomen in de Damen-familie. “

Het kantoor is ook bedoeld als showcase voor Damen in Finland, waarbij klanten en leveranciers welkom zijn en waar samen gewerkt kan worden met lokale, gespecialiseerde maritieme engineering-entiteiten.

Er is veel moeite gestoken in het vinden van het juiste pand. Het gebied waar het pand staat wordt momenteel gerenoveerd als een voormalige industriële haven- en vismarkt en biedt goede pendelverbindingen en een aangename werkomgeving voor de medewerkers van Damen.

Photo:

Related news

List of related news articles