Damen Shipyards verkoopt breed assortiment op veiling

Damen Shipyards Gorinchem doet een breed assortiment aan spareparts, (blus)pompen, waterjets en een helikopterdek in de verkoop bij Troostwijk Veilingen als onderdeel van hun duurzaamheidsprogramma. De voorraad aan onderdelen worden online geveild bij Troostwijk Veilingen.

Helikopterdek te koop. Foto, Damen.

Stockmanager Martijn van Tilborg: “Het veilen van overgebleven scheepsbouwmaterialen is misschien niet de meest voor de hand liggende stap naar meer duurzaamheid, maar het speelt wel degelijk een belangrijke rol. Wat we in feite doen, is recyclen. Naast de belangrijke milieuvoordelen is dit een geweldige kans voor onze klanten om bijvoorbeeld reserveonderdelen op een kosteneffectieve manier in te slaan. ”

Het gaat om een breed assortiment aan tandwielreductiekasten, een scheepsblusmonitor, diverse stalen brandwerende deuren, marifoons, heaters en nog veel meer. De veiling is 21 november van start gegaan en sluit op 12 december. Alle kavels kunnen op afspraak in Gorinchem bezichtigd worden op 11 december tussen 10 en 12 uur.

De toewijding van Damen Shipyards Group aan duurzaamheid ziet het bedrijf regelmatig nieuwe initiatieven overwegen die de milieuprestaties kunnen verbeteren. De zoektocht naar een steeds betere duurzaamheid kan leiden tot enkele onverwachte initiatieven. Een voorbeeld hiervan is deze veiling van overbodige overtollige materialen.

Helikopterdek 
Voor het helikopterdek wordt zeker belangstelling uit de maritieme sector verwacht. Bovendien is er een groot aanbod van spareparts en ander materieel dat met name scheepswerven en handelaren in scheeps-equipment zal interesseren.

Over de veiling
De bezichtiging van de veilingitems vindt plaats op afspraak op 11 december a.s. van 10.00 -12.00 uur. Voor het maken van een afspraak stuurt u een mail naar: [email protected]
Locatie: Avelingen-West 20 – 4202 MS  Gorinchem

Alle details over deze veiling zijn te vinden via deze link: https://beta.troostwijkauctions.com/nl/spare-parts/01-27832/