Damen Verolme Rotterdam haalt refit van boorplatform ‘Stena Don’ binnen

Damen Verolme Rotterdam (DVR) heeft een contract binnen gehaald voor de refit van het boorplatform ‘Stena Don’ van Stena Drilling. Een van de belangrijkste onderdelen van de refit is de installatie van een acht-punts aanmeersysteem. Het platform komt in oktober 2018 naar DVR en de werkzaamheden gaan naar verwachting zo’n drie maanden duren. Na de refit wordt de Stena Don ingezet voor de Shetland-eilanden in het Verenigd Koninkrijk.

De voorbereidingen voor de refit zijn al in volle gang bij DVR zodat de werkzaamheden meteen kunnen beginnen wanneer de Stena Don aankomt op de werf. Op dit moment worden de ankerketting, blisters en sponsons van 1.200 ton geproduceerd bij Damen Shiptard Mangalia in Roemenië.

De acht ankerlieren, de geleiders en de lierbesturingscabines worden door Rolls Royce geleverd. En de Modified VFD switchboards en brake resistor units worden geleverd door Siemens. De acht ultra-hoogdragende vermogensankers worden geleverd door Damen Anchor en Chain Factory.

Tijdens de refit wordt er ook versterking aan de romp geïnstalleerd om te kunnen voldoen aan de nieuwe voorschriften van de beperking van golfimpactkrachten.

DVR is een van de meest ervaren werven van Damen Shipyards Group in de reparatie en renovatie van complexe offshore-constructies.