Danser Group groeit naar 200.000 TEU via binnenvaart in North Sea Port

Danser Group kent een enorme groei van containers in het havengebied van North Sea Port . Dit jaar zal Danser Group er met binnenvaartschepen 200.000 TEU getransporteerd hebben. Danser Group biedt haar klanten lijndiensten aan tussen North Sea Port (Vlissingen, Terneuzen, Westdorpe en Gent) en de zeehavens Antwerpen en Rotterdam. Daarnaast gebruikt Danser het Gentse deel van North Sea Port steeds frequenter als hub voor de diensten naar onder andere Wallonië en Noord-Frankrijk.

Foto, Danser.
Foto, Danser.
Foto, Danser.

Twintig afvaarten per week

Op dit moment biedt de groep wekelijks zo’n 20-tal afvaarten via binnenvaart aan en de verwachting is dat dit aantal het komende jaar verder zal stijgen. “Ondanks de bijzondere situatie rond COVID-19 zijn we ook dit jaar sterk gegroeid en dus trots dat deze mijlpaal nu al is bereikt. Dank gaat daarbij uiteraard uit naar onze klanten en partners zoals het havenbedrijf die ons vanaf de start actief hebben gesteund”, aldus Ben Maelissa CEO van Danser Group.

“We zien dat de containerisatie in de binnenvaart zich ook in onze haven verderzet. North Sea Port is ideaal gelegen als draaischrijf voor bundeling van containers op de as Rotterdam – Antwerpen – Wallonië – Noord-Frankrijk. Dankzij deze modal shift rijden er al snel 100.000 vrachtwagens minder op de weg”, aldus Daan Schalck, CEO van North Sea Port.

Digitalisering en vergroening

Danser Group zet zich behalve op volumegroei ook sterk in op digitalisering en een verdere vergroening van de vloot. “Dit jaar zien we een versnelling in de digitalisering om ons heen en in ons bedrijf. Daarnaast hebben we in ons streven naar zero-emissie, als volgende stap, ingezet op het gebruik van biobrandstoffen. Dit hebben we inmiddels op de eigen vloot doorgevoerd”, aldus de Danser Group CEO.

Danser Group en North Sea Port zijn er van overtuigd dat er in en rondom North Sea Port nog veel potentieel is om een modal shift van wegvervoer naar transport via binnenvaart te realiseren en zetten daar graag verder de schouders onder.