Dauntless: stijlvolle rondspant voor de avontuurlijke toervaarder

Dauntless-60

Met een hypermodern en toch klassiek jacht levert De Gier Maritiem wederom een waar huzarenstukje: een comfortabel, robuust en stijlvol schip dat bovendien zeewaardig, veelzijdig en zeer eenvoudig in gebruik is. En gezien het bijzonder chique afwerkingsniveau op alle fronten is dit een rondspanten waterwonder. Het ultieme jacht, leverbaar in 45, 50 en 60 voet.

Enorme actieradius
Zeewaardig en daarom prima toegerust voor de oversteek naar Engeland, een trip naar de Oostzee of verdere oorden. De Dauntless is eveneens zeer geschikt voor een tocht door de Europese binnenwateren dankzij een relatief geringe diepgang en bescheiden kruiphoogte. Deze elegante verschijning heeft daarmee een enorme actieradius. Klassieke lijnen Fraai is dat de relatief rechte flanken van de romp met daarin de strakke ramen in het achterschip overgaan in een zachte ronding. Hetzelfde geldt voor de opbouw, maar dan tegenovergesteld met achter strak en voorin rond. Goed bedacht is de zit voor op het laagste deel van de opbouw. Ook rond van vorm, maar dan aan alle zijden, is het dak met een oversteek zowel voor als achter. Eyecatcher is het panoramaglas dat vanuit de stuursalon rondom uitzicht biedt.

Breed pakket aan opties
De eigenaar kan er voor kiezen om dek, salon en kombuis op één niveau te realiseren, zodat het aantal hoogteverschillen zo klein mogelijk blijft. De salon en het achterdek zijn sowieso gelijkvloers. De indeling van het aantal gastenhutten en badkamers aan boord staat vrij. Zo is er benedendeks bijvoorbeeld ruimte voor twee gastenhutten met badkamer en een eigenaarshut met deels vrijstaand bed, badkamer en toilet. Maar er is ook een indeling denkbaar met een centraal gelegen eigenaarshut en één gastenverblijf. Vaarcomfort De ruime machinekamer bevindt zich onder het achterdek, zodat aan boord een minimum aan motorgeluid ervaren wordt. In de machinekamer is tevens een opbergruimte en een laadpunt voor elektrische fietsen. Eveneens handig: alle systemen aan boord zijn zo ontworpen dat ze ook zonder maritieme ervaring eenvoudig te bedienen zijn. Voor het manouvreergemak is de boegschroef standaard aanwezig en de hekschroef een optie. Deze features, tezamen met het ergonomische onderwaterschip en de zuinige motor, zorgen voor maximaal vaarcomfort.

Technisch gegevens Dauntless 45: afmetingen (lxb) 13,50 (over alles) x 4,50 meter. Diepgang 1,35 meter, waterverplaatsing 21 ton, motorisering Perkins 148 pk, inhoud watertank 1.000 liter, inhoud brandstoftanks 1.500 liter, inhoud vuilwatertanks 750 liter zwart water en 750 liter grijs water. Prijs op aanvraag.

Meer… De Gier Maritiem 

Related news

List of related news articles