De eerste compacte high-speed motor: Wärtsilä 14

De jongste telg uit de Wärtsilä motoren familie kondigt zich aan. De W14 high-speed motor is de meest compacte motor in zijn vermogensrange en toepasbaar als voortstuwingsmotor en generator set en uitermate geschikt als hybride oplossing.

Compact high-speed motor: Wärtsilä 14.

Tijdens de Internationale Workboat Show in New Orleans, is de Wärtsilä 14 officieel onthuld: een compacte motor die ontworpen is om aan de huidige en toekomstige wereldwijde emissienormen te voldoen. De Wärtsilä 14 is specifiek gericht op exploitanten in bijvoorbeeld de sleepbootmarkt, visserij of veerboten voor wie vermogen/gewichtsverhouding, brandstofverbruik en naleving van de emissie eisen van essentieel belang zijn. De Wärtsilä 14 high-speed motor is verkrijgbaar in 12- en 16-cilinder configuratie, met een vermogen van 755-1340 KW in voortstuwing en 675-1155 KWe in hulp- en dieselelektrische configuratie.

Samenwerking met Liebherr

De motor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Liebherr. De eerste leveringen van de Wärtsilä 14 staan gepland voor de tweede helft van 2019. Liebherr is verantwoordelijk voor de productontwikkeling, classificatie en productie van de motoren. Het nieuwe motortype zal worden ondersteund door Wärtsilä’s ongeëvenaarde wereldwijde lifecycle support- en servicenetwerk.

Nieuw sleepbootontwerp voor Wärtsilä 14

Tegelijk met de lancering van de nieuwe Wärtsilä 14 motor, maakte Wärtsilä het aanbod compleet met de introductie van de HYTug 40. Dit is een kleinere versie van de HYTug, die in 2017 is geïntroduceerd en ontworpen voor activiteiten in ondiep water. De nieuwe versie is voorzien van twee Wärtsilä 14-motoren met een hybride voortstuwingsoplossing die samen verschillende flexibele operationele configuraties leveren, waaronder een zero-emissie-modus. De Wärtsilä 14 voldoet ruimschoots aan de IMO Tier III-eisen en wordt uitgerust met een Wärtsilä nabehandelingsysteem (SCR).

Nieuw sleepbootontwerp voor Wärtsilä 14
Nieuw sleepbootontwerp voor Wärtsilä 14