De Eerste Wereldoorlog in 1000 voetstappen

  • binnenland

Timbertown_1915_Herestraat_to_the_cinema

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert in april, mei en juni rondwandelingen over het terrein van het voormalige Engelse Kamp. Onder begeleiding van de gastconservatoren van de tentoonstelling “Gedwongen vrijheid. Het Engelse Kamp in Groningen 1914-1918” ontdekken de deelnemers te voet deze bijzondere periode van de Groninger geschiedenis.

Wandeling door de tijd
In totaal worden er vier wandelingen georganiseerd. Menno Wielinga, auteur van het boek over het Engelse Kamp, verzorgt de eerste twee rondwandelingen op zondag 13 april en op zondag 4 mei. Het thema van deze wandelingen is het Engelse Kamp en de Engelse geïnterneerden tijdens hun verblijf in Groningen tijdens de Eerste Wereldoorlog 1914-1918. De wandelingen op 11 mei en 1 juni worden begeleid door Joop Kuipers, samensteller van het gedeelte “Engelse Kamp na 1918” in de tentoonstelling. In zijn rondleiding concentreert de heer Kuipers zich op de gebeurtenissen in het gebied van het Engelse Kamp en omgeving voor en na WOI: bewoners, gebruikers, de bedrijvigheid en de toekomst van het gebied.

Programma
De vier rondleidingen op 13 april, 4 en 11 mei en 1 juni starten allen om 14.00 uur en duren een uur. De startlocatie is de ingang van de Zuiderbegraafplaats aan de Hereweg 78 te Groningen. Vanuit deze locatie vervolgt de route naar het terrein van het voormalige Engelse Kamp bij de Kempkensberg. De kaartverkoop loopt via het Noordelijk Scheepvaartmuseum. De kaartjes (€ 2,00 per persoon) zijn vooraf te verkrijgen tijdens de openingstijden van het museum. Totale grote van de groep is maximaal 20 personen.

Meer… Noordelijk Scheepvaartmuseum

 

Related news

List of related news articles