De jeugd bepaalt de koers bij Johan de Witt Conferentie 2018

Op donderdag 6 september 2018 wordt voor de negende keer de Johan de Witt Conferentie georganiseerd. Bij deze editie krijgt de jongere generatie het woord over maritieme innovatie en leiderschap. Daarbij houden zij de huidige topbestuurders een spiegel voor onder het thema: “De jeugd bepaalt de koers!”

De conferentie wordt georganiseerd door de besturen van de Stichting P3Men de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij praten hier aan de vooravond van de Wereldhavendagen over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel in de entourage van de haven van Rotterdam. De conferentie vindt plaats in ‘Hal 4 aan de Maas’ in Rotterdam.

Wie was Johan de Witt en wat zijn de thema’s van de cnferentie?
De naamgever van de Johan de Witt conferentie was een groot staatsman en Raadspensionaris, die in 1672 op gruwelijke wijze door de Haagsche bevolking werd geliquideerd. Johan de Witt was op dat moment pas 47 jaar. In tegenstelling tot de huidige generatie bestuurders, was hij al op zeer jonge leeftijd (28) betrokken bij de Hollandse politiek. Onder zijn bewind groeide de marinevloot uit tot de sterkste ter wereld. Dit was de reden om, geheel in de geest van Johan de Witt, zijn jonge leeftijdsgenoten anno 2018 met een eigentijdse blik aan het werk te zetten met de volgende thema’s:

  • The Millennial Navy: Hoe combineren we hiërarchisch leiderschap met een genetwerkte marine?
  • Innovating for the Future: Hoe integreren we ultrasnelle technologie in wendbare maritieme “Tesla’s”?
  • In the Heart of Society: Hoe maken we de marine onderdeel van de maatschappij in de digitale eeuw?

Bestuurders en geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze conferentie bij te wonen en als spiegel te dienen voor deze jonge generatie. Daarmee creëren we een open dialoog tussen de jonge generatie van de toekomst en de bestuurlijke top die deze toekomst momenteel bouwt. Naast de jongerenpanels, hebben we spreker en moderator Richard van Hooijdonk gevraagd om de verhalen aan elkaar te verbinden. Verhalen waarbij jongeren vragen krijgen als: hoe zou ik dit thema aanpakken, als ik het voor het zeggen had? Hoe zou ik ervoor zorgen dat deze ideeën tot hun recht komen? Welk leiderschap is nodig om innovatieve jongeren, zoals ik, de ruimte te geven om dit te realiseren?

Ga voor meer informatie en deelname naar www.johandewittconferentie.nl