De nieuwe generatie well intervention vessels

Riserless well intervention is aan een opmars bezig. Deze methode wordt al met veel succes toegepast in de Noordzee, maar ook in gebieden als bijvoorbeeld de Golf van Mexico zien we de interesse toenemen. Aan de andere kant groeit juist de vraag naar medium en heavy interventions, aangezien al bestaande subsea wells beginnen te verouderen.

Het voordeel van riserless light well intervention is dat de kosten kunnen worden gereduceerd . Zo komt er geen booreiland aan te pas en kunnen meer well interventions worden ingezet.

Met al deze veranderingen en ontwikkelingen in het achterhoofd, is het geen verrassing dat well intervention een prominente plek krijgt op Offshore Energy 2015. In een technische sessie, georganiseerd in samenwerking met brancheorganisatie Netherlands Martime Technology (NMT) en geleid door NMT Managing Director Peter Zoeteman van het NMT, zullen de innovaties en mogelijkheden in well intervention vessels worden besproken. Phil Bosworth, Director of Business Development & New Capability – Europe & Africa bij Helix Energy Solutions – Helix Well Ops, zal een van de sprekers zijn tijdens deze sessie. Bosworth, een professional met meer dan 30 jaar ervaring in de olie- en gasindustrie, zal de mogelijkheden, performance en toekomstplannen bespreken van elk type well intervention vessel dat kan worden gebruikt op subsea wells. Bovendien geeft Bosworth een overzicht van hoe op efficiëntie gerichte units kunnen worden gebruikt voor de bouwtaken van wells, overige taken op het gebied van well intervention  en de volledige  well plug & abandonment.

Twee andere sprekers sluiten met hun presentatie naadloos aan op het conferentiethema ‘Investing in the future of energy’. Dennis Vollmar, Product Manager Offshore bij Herrenknecht vertical GmbH en Bram Lambregts, Deputy Director and Marketing and Sales Manager bij Ulstein Design & Solutions B.V. gunnen de aanwezigen met hun business case ‘Equipment and vessel design approach and selection criteria’ een blik op de nieuwe generatie heavy well intervention vessels.

De technische sessie ‘well intervention vessels’vindt plaats op woensdag 14 oktober van 12.30-14.30 uur. Check het volledige conferentieprogramma (https://offshore-energy.biz/conference/conference-program-1) van Offshore Energy 2015