Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Debat over logistieke infrastructuur in Noord-Brabant en Limburg

Kandidaat-Tweede Kamerleden en ondernemers debatteren op vrijdag 10 februari in Veldhoven over de logistieke infrastructuur in Noord-Brabant en Limburg. Volgens ondernemersvereniging evofenedex, die het debat organiseert, heeft haar achterban zorgen over logistieke knelpunten in de regio. Het debat maakt onderdeel uit van de campagne van evofenedex gericht op de Tweede Kamerverkiezingen in maart. In tegenstelling tot de politieke partijen is evofenedex niet uit op zetels, maar op de realisatie van een tienpuntenplan voor meer export en een slimmere logistiek.

De kandidaat-Kamerleden Sjoerd Potters (VVD), Henk van Gerven (SP), Martijn de Kort (PvdA) en Martijn van Helvert (CDA) zullen het debat met elkaar aangaan.

‘Slibben de wegen rondom Tilburg, Eindhoven en Venlo dicht?’
Die vraag staat centraal bij het eerste evofenedex-regiodebat op 10 februari in Veldhoven. De provincie Noord-Brabant kende het afgelopen jaar namelijk de grootste stijgers in de Economische Wegwijzer, het jaarlijkse overzicht van de top-20 duurste files in Nederland. Zo steeg de schade op de A67 met maar liefst 6,5 miljoen euro van 1,9 miljoen naar 8,4 miljoen A4. Het duurste knooppunt van Noord-Holland staat op de 7e plaats: de A1 Diemen –Muiderberg (8,6 miljoen).

Economische schade van de gesloten stuw bij Grave
Ook een slimme en goede infrastructuur voor de binnenvaart staat tijdens het debat in Veldhoven centraal. evofenedex onderzoekt momenteel onder aangesloten handels- en productiebedrijven de economische schade van de gesloten stuw in Grave.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via evofenedex.