Defensie organiseert TechBase in Rotterdam 23, 24 september

Defensie organiseert op woensdag 23 en donderdag 24 september TechBase: een evenement om jongeren enthousiast te maken voor een technische baan bij de krijgsmacht. Als “high tech”- organisatie heeft Defensie behoefte aan jonge technici. Alleen al voor 2016 worden 900 nieuwe collega’s gezocht. Tijdens dit tweedaags evenement krijgen bezoekers een goed beeld van de technische banen binnen defensie en de verschillende technische vakrichtingen van de VeVa-opleiding aan ROC’s.

TechBase filmpje: https://youtu.be/roCZTsPU2JQ 

TechBase vindt plaats op het Rotterdamse RDM-terrein, dat speciaal hiervoor wordt omgebouwd tot een grote militaire basis. Naar verwachting bezoeken ruim 15.000 jongeren TechBase, verdeeld over twee dagen waarbij 24 september exclusief voor VMBO-leerlingen is. Het is de tweede keer dat Defensie zich op deze grootschalige wijze speciaal als technische werkgever presenteert (kijk hier voor een impressie van de eerste editie).

Van alleen maar toekijken is geen sprake, want TechBase is een interactief evenement waarbij jongeren zelf de handen uit de mouwen moeten steken om te ervaren wat een technische baan bij Defensie inhoudt. Het gaat dan bijvoorbeeld om het sleutelen aan pantservoertuigen of het onschadelijk maken van een bom in een echt bompak. Ook is het patrouilleschip van de Koninklijke Marine, Zr.Ms. Zeeland, aanwezig en kunnen de jongeren onder andere een Apache helikopter of een CV90 bekijken.

Alle technische vakgebieden binnen Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee zijn vertegenwoordigd, met materieel en mensen. Hoe krijg je een wapensysteem operationeel? En wat denk je van cyber warfare en jouw rol als ICT’er daarin? De jongeren kunnen het allemaal van de specialisten zelf horen.

Voor studenten van het VWO, HBO en WO wordt 23 september een speciale Masterclass georganiseerd, met een opening door burgemeester Aboutaleb. De top van de krijgsmacht samen met jonge technische officieren delen hun visie met de deelnemers over techniek en verantwoordelijkheid. Voormalig staatssecretaris van defensie Jack de Vries treedt op als dagvoorzitter.

Spectaculaire opening
TechBase wordt op 23 september om 12.00 uur door vier studenten en Burgemeester Aboutaleb op spectaculaire militaire wijze geopend.

Meer… Defensie