Deltalinqs toont Job Cohen Rotterdamse haven

Ondernemersorganisatie Deltalinqs heeft PvdA-lijsttrekker Job Cohen een stukje van de Rotterdamse haven laten zien. Cohen heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan overslagbedrijf EBS in het Rotterdamse Botlekgebied.

Bij zijn bezoek aan de Rotterdamse haven werd Job Cohen begeleid door Deltalinqs-voorzitter Wim van Sluis. Hij heeft Cohen geïnformeerd over de jongste ontwikkelingen in de haven, over het belang van de haven voor de Nederlandse economie en over actuele thema’s zoals bereikbaarheid, arbeidsmarkt en onderwijs.

EBS is één van de grootste bulkoverslagbedrijven in de Rotterdamse haven. Het bedrijf heeft twee terminals, in de St. Laurenshaven en in de Beneluxhaven. EBS houdt zich voornamelijk bezig met laden, lossen, op- en overslaan van kolen, mineralen, agri-producten en biomassa, zo werd Cohen uitgelegd door EBS-directeur Taco de Vries.

Job Cohen bekeek tijdens zijn bezoek aan EBS, gehuld in veiligheidskleding, het met kolen laden van een groot zeeschip en het beladen van duwbakken. Daarvoor klom hij in een grote brugkraan, waar hij sprak met de machinist. Vanuit een bootje van de roeiers zag hij van dichtbij hoe drijvende kranen uit een zeeschip ‘op stroom’ minerale grondstoffen losten. Aan boord van de drijfkraan liet hij zich door de opvarenden informeren over hun werkzaamheden.

Deltalinqs behartigt de gezamenlijke belangen van de haven- en industriële bedrijven in de Mainport Rotterdam. Er zijn indirect ruim 600 bedrijven bij aangesloten, die 16% (6 mld. €) van het Bruto Regionaal Product vertegenwoordigen en werk bieden aan ruim 35.000 mensen.

Foto: Roy Borghouts

Bron: Deltalinqs, 23-04-2010;