DEME en IHC winnen prijs voor eerste baggerschepen op LNG

DEME en Royal IHC hebben op 10 november in Londen de DPC Innovation Award gewonnen voor de eerste sleephopperzuigers op LNG. De DPC Innovation Awards worden in 13 categorieën toegekend aan de meest innovatieve en toekomstgerichte projecten in de bagger- en havenindustrie. DEME en Royal IHC wonnen de prijs in de categorie ‘Innovatieve vormgeving van baggerschepen’.

DEME startte enkele jaren geleden met een ambitieus programma om haar vloot uit te breiden. Op dit moment zijn een aantal schepen in aanbouw die de efficiëntie aanzienlijk zullen vergroten, zowel wat betreft productiviteit als op het gebied van milieuprestaties.

Beide baggerschepen krijgen een Green Passport en een Clean Design Notation
Alain Bernard, CEO DEME Group: “DEME blijft een voortrekker in de sector, die steeds op zoek is naar innovatieve oplossingen en operationele uitmuntendheid en die de impact van haar activiteiten op het milieu zoveel mogelijk wil beperken. De sleephopperzuigers ‘Minerva en ‘Scheldt River’, die momenteel bij IHC worden gebouwd, zullen de eerste baggerschepen ter wereld zijn met motoren die op twee soorten brandstof werken en die volledig op LNG kunnen draaien. Beide baggerschepen zullen een Green Passport en een Clean Design Notation krijgen. Ze voldoen aan de striktste internationale emissienormen. Wij zijn erg tevreden met deze bekroning, die zowel IHC als DEME beloont voor de inspanningen van hun teams om duurzame oplossingen te ontwikkelen en te bouwen.”