Dennis gaat voor goud tijdens WK meubelmaken

Op 11 augustus start in São Paulo de 43e editie van de WorldSkills Competition. Ruim 1.250 deelnemers uit 73 landen strijden in vijftig vakgebieden om het wereldkampioenschap. Vanuit Nederland worden er 35 talenten afgevaardigd, Dennis Cornelissen van Feadship uit Makkum verdedigt de eer van de Nederlandse meubelmakers.

Geweldig avontuur
Dennis heeft zich door het volgen van trainingen en workshops goed voorbereid op deze wereldkampioenschappen. Dennis vindt het een geweldig avontuur en is blij dat hij de kans heeft gekregen om mee te doen: “Om te winnen moet alles perfect zijn – wat ik bij Feadship wel gewend ben – maar nu moet het ook nog onder enorme tijdsdruk gebeuren. Feadship heeft mij de mogelijkheid gegeven om hier speciaal op te kunnen trainen.”

Dennis won in aanloop naar dit wereldkampioenschap de driedaagse beroepenwedstrijd Skills Master en een ‘Medal of Excellence’ bij de EuroSkills. Hij heeft het vak als BBL-leerling geleerd op de werf van De Vries Makkum, onderdeel van Feadship. Bij deze superjachtbouwer wordt constant gewerkt aan perfectie en persoonlijke groei. Op 25 juni jl. ontving Dennis zijn landelijk erkend diploma Meubelmaker / Interieurbouwer MBO niveau 3.

Naast Dennis bestaat het Nederlandse WorldSkills-team uit 34 deelnemers in 29 vakgebieden. Dennis zijn verrichtingen in Brazilië zijn te volgen via zijn speciale WorldSkills Facebook-pagina.
Lees verder…Feadship