Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

DFDS Seaways verhoogt capaciteit op Rotterdam – Felixstowe

Met ingang van vrijdag 3 juli verhoogt DFDS Seaways de capaciteit op de vrachtroute Rotterdam – Felixstowe met een extra afvaart in beide richtingen. Dit is besloten vanwege de groeiende klantvraag en een toenemende hoeveelheid vracht waardoor DFDS tevens een nieuw record heeft gevestigd op deze route.

Nieuw vrachtrecord
“De extra afvaart op de Felixstowe-route is een gevolg van de groeiende vraag van klanten en een toenemende hoeveelheid vracht op de route. We zijn zeer verheugd opnieuw een weekrecord te kunnen melden met 66.285 laadmeters verscheepte vracht. Dat komt neer op circa 4.700 units,” aldus Mikael Mortensen, Route Director bij DFDS Seaways Rotterdam.

Extra afvaarten op vrijdag
De extra afvaarten op de route Rotterdam – Felixstowe vinden plaats op de vrijdag, met een afvaart om 09.00 uur uit Rotterdam, aankomst in Felixstowe rond 15.30 uur en vertrek naar Rotterdam om 20.00 uur. In totaal zijn er dan drie retourvaarten op vrijdag, net als op de andere dagen wanneer drie roroschepen de route bevaren. “Met de extra afvaarten kunnen klanten hun doorloopsnelheid verhogen en trailers efficiënter inzetten. Wij verwachten dat de route hierdoor, nog meer dan voorheen, een onmisbare schakel wordt voor klanten die onder meer tijdgevoelige goederen vervoeren, zoals verse levensmiddelen en auto-onderdelen,” voegt Mikael toe.

Het toegenomen volume komt overeen met de verbeterde prestaties van de DFDS Group. Vorige maand presenteerde DFDS de beste eerstekwartaalcijfers uit de recente geschiedenis van het bedrijf: de omzet steeg met 3% tot EUR 393 miljoen. De scheepvaartactiviteiten lieten in de meeste regio’s betere resultaten zien en op de routes tussen Nederland/Denemarken en het Verenigd Koninkrijk werd een aanzienlijke groei in vrachtvolume bereikt.

Meer… DFDS Seaways