DHTC biedt GWO-veiligheidstrainingen voor windenergiesector

Trainingscentrum DHTC, trainer in veiligheid voor de scheepvaartsector en de offshore-industrie, biedt vanaf nu ook Global Wind Organisation (GWO) gecertificeerde veiligheidstrainingen voor de windenergiesector.

De trainingen zijn bedoeld en ontwikkeld voor vakmensen die zich bezighouden met het bouwen, inspecteren, onderhouden en repareren van windturbines zowel op zee als op land.  Ook voor bedrijven of instanties in handhaving, controle en reddingsacties die hun taken in en rondom windparken op zee moeten uitvoeren, kunnen deze trainingen bij DHTC volgen.

Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness
Met de GWO gecertificeerde modules Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness krijgen de deelnemers kennis en training in de omgang met bijzondere risico’s in de offshorewindenergiesector.

DHTC heeft ook een transition piece in gebruik genomen. Dat is een aanlandingsconstructie om een veilige transfer van boot naar offshorewindturbine en vice versa realistisch te kunnen trainen. Ook afdaaltechnieken en klim- en valbeveiligingen komen aan bod. Het maken van een noodafdaling  in overlevingspak en met reddingvest, eindigend in het water waarbij direct wordt overgegaan naar overlevingstechnieken op zee is een vast onderdeel van de trainingen.

Voor de GWO module Working at heights heeft DHTC samenwerking gezocht met Industrieel Klimmen b.v. uit Wormerveer, zodat voor de complete GWO certificering kan worden geboekt.