DHV en het Zuid-Koreaanse K-water ondertekenen MoU tijdens economische missie

In het bijzijn van demissionair minister-president Balkenende ondertekenden advies- en ingenieursbureau DHV en Korea Water Resources Corporation (K-water) woensdag 28 april een Memorandum of Understanding voor de in aanleg zijnde Gyeong-in Ara Waterway.

De Gyeong-in Ara Waterway is een 18 kilometer lang en 80 meter breed kanaal dat straks de Han-rivier verbindt met de West Zee. Het project is een van de grootste waterbouwprojecten in Zuid-Korea en naar verwachting klaar in september 2011.

K-water, verantwoordelijk voor het nieuwe kanaal, en DHV gaan de komende vijf jaren samenwerken en kennis delen voor dit prestigieuze project.

De MoU is ondertekend door Jong-Hae Kim, executive director van K-water’s Gyeong-in Ara Waterway Business Division en door Wim Klomp, projectdirecteur Havens, Waterwegen en Kustontwikkeling bij DHV.
Zij deden dit in bijzijn van demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, de Nederlandse ambassadeur in Seoul Hans Heinsbroek en VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes.

DHV zal vooral haar kennis en ervaring inzetten van het plannen, ontwerpen en toezicht houden op waterbouwkundige projecten zoals de Nakdong waterkering bij Busan (Zuid-Korea), de stormvloedkering voor St. Petersburg (Rusland) en de uitbreiding van de Panamasluizen.

Het kanaal is een belangrijk middel ten behoeve van hoogwaterbeheersing voor delen van Seoel en is onderdeel van de ‘New Deal’ van de Zuid-Koreaanse overheid voor meer banen en een sterkere economie. Ook stimuleert het de gebiedsontwikkeling langs het kanaal, het toerisme en Korea’s logistieke sector.

Bron: DHV Advies- en Ingenieursbureau, 29-04-2010;