DHV rondt plan grote havenopdracht Suezkanaal af

Minister-president Egypte presenteert Masterplan Port Said East Port aan investeerders

Advies- en ingenieursbureau DHV heeft het Masterplan voor een haven- en industriecomplex ten oosten van Port Said afgerond. Port Said is gelegen aan de Middellandse Zeezijde van het Suezkanaal waar 30% van het wereldwijde containertransport passeert en 13% van de totale wereldhandel. Partners in het project zijn het Nederlandse Ecorys en Nile Consultants uit Egypte. De minister-president van Egypte heeft het plan gepresenteerd aan geïnteresseerde investeerders en havenbedrijven.

Rotterdam in Egypte
Door de unieke locatie, aan de monding van het Suezkanaal en de grote hoeveelheid beschikbare bouwgrond, is het project belangrijk voor de economie van Egypte.

“Dit is een van de meest veelbelovende havenprojecten ter wereld, omdat we het van begin af aan kunnen opbouwen. Normaal moeten we oplossingen zoeken voor een deelgebied, maar nu kijken we naar het totaalconcept”, verklaart Wim Klomp, projectmanager van DHV. Het totale gebied heeft een oppervlakte van 120 km2, vergelijkbaar met het Rotterdamse havencomplex.

Haven van wereldklasse
Door de ideale ligging staan bedrijven klaar om te investeren. In het Masterplan adviseert DHV hoe het 120 km2 grote haven- en industriegebied kan worden ontwikkeld. Daarbij wordt het gebied geclusterd in verschillende sectoren. ”De haven is vooral interessant voor internationale bedrijven die produceren voor Noord-Afrika, Europa en West-Azië. De aanwezigheid van het industrieterrein is een groot voordeel. We zien grote interesse van bedrijven uit de logistieke sector, automotive, petrochemie, textiel en elektrische apparaten.”

Toekomstige ontwikkelingen
In een later stadium komen andere belangrijke investeringen aan de orde, zoals de uitbereiding van de stad, een tunnel tussen de haven en Port Said en een verbetering van de infrastructuur naar Cairo. Klomp: ”Momenteel bestaat Port Said East Port uit een succesvolle containerterminal. Over 15 tot 20 jaar zal de haven zijn uitgebreid met nog een tiental terminals, waaronder olieterminals, RoRo (roll on, roll-off) terminals en multipurpose terminals. De haven houdt zich naast het overslaan van lading in de toekomst ook intensief bezig met de import voor en export van goederen uit het industriegebied”.

DHV kreeg vorig jaar in september de opdracht om het Masterplan te ontwikkelen van de Port Said Port Authority.

Bron: DHV, 04-11-2008;