Dick Gilhuis commercieel directeur Zeeland Seaports

Zeeland Seaports heeft Dick Gilhuis MBA (1964) per 1 oktober 2011 benoemd als commercieel directeur. Hij rapporteert aan de algemeen directeur Hans van der Hart en zal als zodanig onderdeel uitmaken van het management team van het per 1 januari 2011 verzelfstandigde havenbedrijf en zal een belangrijke rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling, opzet en uitvoering van de commerciële strategie van de Zeeuwse havens.
Dick Gilhuis heeft zijn Master of Business Administration behaald bij NIMBAS in Utrecht. Hij is sinds 2005 werkzaam als managing director van K.T.B. Smith-Holland BV. Dit bedrijf is actief in de technische serviceverlening op het gebied van gekoelde containers. Van 2000 tot 2005 was hij werkzaam als general manager van Carrier Transicold Limited en daarvoor als Sales Manager bij Van Hessen BV, toeleverancier voor de worstenindustrie. Gilhuis startte zijn loopbaan met verschillende functies bij Hapag Lloyd Nederland BV, waaronder de functie van general manager marketing en sales.
Zeeland Seaports is verheugd met de komst van Dick Gilhuis en verwacht dat de groeiambitie om in 2020 50 miljoen ton zeevracht over te slaan hierdoor een extra impuls krijgt.

Over Zeeland Seaports
Zeeland Seaports is als Zeeuws havenbedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en de exploitatie van de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het havengebied ligt strategisch aan de monding van de Westerschelde. Het diepe vaarwater en het ontbreken van sluizen bij de zeehavens van Zeeland Seaports tekenen voor een uitstekende nautische toegankelijkheid. En
dankzij een goed functionerend netwerk van (spoor)wegen, binnenvaartroutes en pijpleidingen kent Zeeland Seaports uitstekende verbindingen met het Europese achterland. Door deze strategische
ligging en het hoge arbeidsmoraal in dit gebied hebben de Zeeuwse havens zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot derde zeehaven van Nederland en sinds 1980 behoort het zelfs tot één van de snelst groeiende havengebieden van Europa.

Bron: Zeeland Seaports, 08-09-2011;