Digitale camera’s voor bruggen in Zeeland

Er komen nieuwe camera’s bij de bruggen in Zeeland en grotere televisieschermen in de Nautische Centrale Vlissingen. Dit is nodig om de zeven provinciale bruggen veiliger op afstand te kunnen bedienen blijkt uit onderzoek van de provincie. De modernisering van de bediening kost 290.505 euro, waarvan twee ton voor de camera’s, zo meldt de PZC.

Aanleiding voor de operatie is een incident op de Sloebrug in Vlissingen afgelopen zomer. Er stond een fietsen op het brugdek en de brug ging alsnog open. De medewerker van de nautische centrale had de vrouw op de brug niet gezien. Een automobilist schoot de vrouw te hulp. Zij konden zich vastklampen aan de reling.

De provincie liet onderzoeken hoe dergelijke incidenten voorkomen kunnen worden. Conclusie is dat de Nautische Centrale Vlissingen gemoderniseerd moet worden. De medewerker moet alles binnen de slagbomen kunnen zien tijdens het bedienen van de brug. Er moeten grotere bedienschermen komen waar alles op te zien is. En de beelden moeten scherper en daarom moet er geinvesteerd worden in nieuwe camera’s.

Het leeuwendeel wordt betaald door de provincie, bijna 266.000 euro. De rest, 24.500 euro, wordt betaald door de gemeente Vlissingen.

Photo:

Related news

List of related news articles