“Dit raakt ons allemaal diep”

  • binnenland

De Britse zeezeiler John Fisher is tijdens de Volvo Ocean Race overboord geslagen en wordt als ‘verloren op zee’ beschouwd. “Dit raakt ons allemaal diep.” Op dinsdag 27 maart werd Race Control van de Volvo Ocean Race geinformeerd over de man-over-boord situatie bij Team Sun Hung Kai /Scallyweag met de Nederlandse Annemieke Bes aan boord.

Verloren op zee
“Tot mijn grote verdriet moet ik deze ochtend mededelen dat één van onze zeilers, John Fisher van Team Sun Hung Kai / Scallywag, nu als ‘verloren op zee’ wordt beschouwd”, aldus Richard Brisius, President van de Volvo Ocean Race in een verklaring. “Dit raakt ons allemaal diep. Als zeilers en organisatoren is het verliezen van een bemanningslid op zee iets waar we nooit aan willen denken. De verslagenheid is groot en onze gedachten zijn bij John’s familie, vrienden en teamgenoten.”

Uitgebreide zoekactie
“We hebben onmiddellijk samengewerkt met zowel het team als het Maritime Rescue Coordination Centre, dat een schip lokaliseerde en naar de plaats van het incident stuurde. Bij de huidige snelheden is het evengoed een dag varen.” Het Sun Hung Kai / Scallywag team heeft urenlang in extreem uitdagende weersomstandigheden een uitgebreide zoekactie uitgevoerd, maar het was niet in staat om teamgenoot John Fisher terug te vinden. “Gezien de lage watertemperatuur en de extreme zeegang, te samen met de verstreken tijd sinds hij overboord ging, moeten we nu aannemen dat we John aan de zee hebben verloren.”

De organisatie betuigt innige medeleven
De gehele Volvo Ocean Race-organisatie betuigt haar innige medeleven aan John’s familie, zijn vrienden en zijn teamgenoten. “Wij zullen alles binnen onze macht doen om hen te steunen in deze moeilijke tijd.” Team Sun Hung Kai / Scallywag vaart momenteel weer in noordoostelijke richting. De bemanning is vanzelfsprekend emotioneel en fysiek uitgeput na alles wat de zeilers hebben meegemaakt.

“Onze enige focus is nu om het team alle steun en medewerking te bieden dat we hebben”, aldus Brisius.

Photo:

Related news

List of related news articles