Dockwise voor 50 miljoen dollar aan opdrachten binnen

  • binnenland

Dockwise, een dochteronderneming van Boskalis heeft voor 50 miljoen dollar aan transportopdrachten binnen gehaald. 

Dockwise gaat voor Husky Oil Operations Ltd. de topside transporteren voor het West White Rose-project van de Amerikaanse staat Texas naar Newfoundland en Labrador in Canada. Het contract omvat de engineering, voorbereiding en uitvoering van het laden, transporteren en lossen van de topside. De topside wordt op een grote bak geschoven, die op zijn beurt weer op het halfafzinkbare zware-ladingschip de Dockwise Vanguard zal worden geladen voor vervoer naar Newfoundland en Labrador. Het transport vindt naar verwachting in 2021 plaats.

36 jackets van Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen
Daarnaast gaat Dockwise voor Lamprell Energy Ltd. 36 jackets transporteren van de bouwwerf in Jebel Ali in de Verenigde Arabische Emiraten naar Vlissingen. De jackets gaan als funderingen dienen voor het East Anglia offshore windpark dat in de Noordzee wordt gerealiseerd. Voor dit contract worden twee halfafzinkbare zware-ladingschepen ingezet.

Kraanschip van Rotterdam naar China
Voor Heerema Marine Contractors gaat Dockwise het halfafzinkbare kraanschip Hermod transporteren van Rotterdam naar Zhoushan in China. Na het lossen in China wordt de Hermod ontmanteld en gerecycled op de werf van Zhoushan Changhong International Ship Recycling. Het laden vindt de komende dagen plaats en het schip vertrekt naar verwachting kort daarna.

Torpedobootjager USS Fitzgerald 
Tot slot heeft Dockwise in partnerschap met de Amerikaanse onderneming Patriot Shipping een opdracht verworven van het Military Sealift Command, een onderdeel van de Amerikaanse marine, voor het transporteren van de torpedobootjager USS Fitzgerald. De USS Fitzgerald wordt voor de Japanse kust bij Yokosuka op het halfafzinkbare zware-ladingschip Transshelf geladen en naar de Amerikaanse havenstad Pascagoula aan de Golf van Mexico vervoerd. De jager liep schade op na een aanvaring met een containerschip op 17 juni. Het transport gaat in het vierde kwartaal van 2017 plaatsvinden.

Related news

List of related news articles