Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

Dokbeurt Emma Maersk bij Damen Shiprepair Brest

Emma Maersk is onlangs in het droogdok geweest voor keuringen en onderhoudswerkzaamheden bij Damen Shiprepair Brest in Frankrijk. Brest is gunstig gelegen voor de reguliere route van Emma Maersk tussen Noord-Europa en het Verre Oosten via het Engels Kanaal en het Suezkanaal.

DamenShiprepair in Brest is een van de weinige werven in de Noord-Europese regio die droogdokken hebben met afmetingen die groot genoeg zijn om schepen van deze enorme omvang te kunnen dokken. Emma Maersk is 397 meter lang en heeft een diepgang van 16 meter.

Dit is de tweede keer dat Emma Maersk onderhoud laat plegen bij Damen Shipyards. Dit keer is de schroef gedemonteerd om te reviseren en vervolgens weer terug geplaatst. Deze schroef is een van de zwaarste ter wereld, 135 ton. De boiler afsluiter, huidafsluiter, het anker van 29 ton en de ankerkettingen zijn geïnspecteerd en gekeurd. Ze heeft een volledige wasbeurt gekregen, in totaal 24.850 m², het equivalent van meer dan drie voetbalvelden.

“Het is een voorrecht om aan een dergelijk baanbrekend schip te werken en geweldig om te zien dat onze grootste dok dit schip kan hebben”, aldus Boudewijn Baan, Sales Manager bij Damen Shiprepair & Conversion. ”

“We zijn trots om te worden geselecteerd door een Maersk”, zegt Robert Diepenbroek, Managing Director bij Damen Shiprepair Brest. “De scheepswerf werd oorspronkelijk gebouwd om de grootste LNG, zee- en cruiseschepen te bedienen.  Emma Maersk markeert een nieuwe mijlpaal in het opbouwen van vertrouwen van reders in ons bedrijf “.

Emma Maersk vertrok van Damen Shiprepair Brest op 29 februari 2016.

Meer… Damen Shiprepair en Maerskline