Doop mv ABIS Dunkerque van Abis Shipping

AbisShippingKEYVISUAL ABIS-E-SERIE

Op donderdag 12 Juni heeft in de haven van Harlingen de doopplechtigheid plaats gevonden van de mv ABIS Dunkerque. Dit is alweer het 20e schip van rederij Abis Shipping te Harlingen.

De ceremonie vond plaats om 16.00 uur aan de Nieuwe Vissershaven 5 te Harlingen. De ABIS Dunkerque werd gedoopt door mevrouw Jennifer Yvonne Westers-Immink, vrouw van de heer Harry Westers, Managing Owner of WestCord Hotels.

De ABIS Dunkerque is een zusterschip van de ABIS Dusavik, Arctic Dawn en Indian Dawn, welke in januari en maart gedoopt zijn. De ABIS Dunkerque is het vierde schip uit een serie van vier mini heavy lifters met kranen en de brug voorop. De snelheid van de schepen is 18 knopen, waardoor ze ideaal zijn voor het wereld wijd vervoeren van speciale zware lading. De schepen zijn uitgerust met twee lading kranen welke elk in staat zijn om 150 ton te tillen. Met deze schepen zal Abis toetreden tot de “mini” heavy lift markt, wat een logische uitbreiding is van de project cargo markt waarin Abis Shipping haar positie reeds heeft verworven.

Het schip heeft een draagvermogen van 4400 DWT bij de volgende hoofdafmetingen.

Lengte : 111,60 meter
Breedte : 16,8 meter
Diepte vanaf maindeck : 9,30meter
Diepgang : 5,85meter
Hoofdmotor type : MAK
Vermogen : 4000 KW
Speed : 18 knt

Op basis van een scheepsontwerp van C-job, is het schip gebouwd door CIG Shipbuilding te Groningen. De schepen zijn in partnership ontwikkeld met belangrijke partners waaronder CIG Shipbuilding, Ocean7, Daniel Hartman, Alewijnse Noord, Brouwer, Breeman, Wolfard&Wessels, de Haan en veel andere Noord Nederlandse subcontractors.

Meer… Abis Shipping 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten