Doop van de 9.000 m³ sleephopperzuiger BREYDEL

Op vrijdag 16 mei 2008 heeft in de haven van Oostende (België) de doop plaatsgevonden van de sleephopperzuiger BREYDEL, gebouwd in opdracht van de Belgische aannemer DEME N.V. (Dredging, Environmental and Marine Engineering N.V.). De doop is verricht door mevrouw Hilde Crevits, Vlaams Minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur.

In februari 2006 hebben IHC Dredgers BV en DEME N.V. het contract voor de bouw van 2 sleephopperzuigers getekend: de BRABO en de BREYDEL. Op 3 juli 2007 is de kiel gelegd en op 22 december 2007 is de BREYDEL op de werf van IHC Merwede in Kinderdijk (Nederland) te water gelaten. Na de succesvolle proefvaart is het schip op 25 april 2008 opgeleverd.

Op 24 april jl. is de kiel gelegd van de 5.600 m³ sleephopperzuiger voor DEME die op de werf van IHC Merwede in Sliedrecht wordt gebouwd . De tewaterlating is gepland in december 2008. Dit schip wordt een kopie van de MARIEKE en REYNAERT, de succesvolle opvolgers in de reeks die begon met de PALLIETER. de BREYDEL en de BRABO. Deze hopperzuigers zijn op hetzelfde concept gestoeld, maar dan in de klasse rond de 10.000 m³ hopperinhoud. Met dit investeringsprogramma heeft DEME een aantal zeer innovatieve schepen aan haar vloot toegevoegd, die met de eenmansbediening zeer competitief zullen zijn.

Bron: IHC Merwede, 19-05-2008;