Doopplechtigheid van de mv ABIS Esbjerg

Op vrijdag 19 juni zal in de haven van Harlingen de doopplechtigheid plaatsvinden van de mv ABIS Esbjerg alweer het 21ste schip van rederij Abis Shipping te Harlingen. De ceremonie zal plaatsvinden om 16.00 uur aan de Nieuwe Vissershaven 5 te Harlingen. De ABIS Esbjerg zal gedoopt worden door mevrouw Zabloński, zij is de vrouw van Arkadiusz Zabloński, Director Export Finance Department van de Poolse Bank Gospodarstwa Krajowego.

De ABIS Esbjerg is een zusterschip van de ABIS Dunkerque, Dusavik, Arctic Dawn en Indian Dawn. De ABIS Esbjerg is het vijfde schip uit een totale serie van zes mini heavy lifters met kranen en de brug voorop. De snelheid van de schepen is 17 knopen, waardoor ze ideaal zijn voor het wereldwijd vervoeren van speciale zware lading. De schepen zijn uitgerust met twee lading kranen welke elk in staat zijn om 150 ton te tillen (gecombineerd 300 ton). Met deze schepen is Abis toegetreden tot de “mini” heavy lift markt, wat een logische uitbreiding is van de project cargo markt waarin Abis Shipping haar positie reeds heeft verworven.

Het schip heeft een draagvermogen van 4400 DWT bij de volgende hoofdafmetingen:
Lengte over alles :111,60 meter
Breedte : 16,8 meter
Diepte vanaf hoofddek : 9,30 meter
Diepgang : 5,85 meter
Hoofdmotor type : MAK 8M32C
Vermogen : 4000 KW
Snelheid : 17 kn

Op basis van een scheepsontwerp van C-job, is het schip gebouwd door CIG Shipbuilding Poland. De  schepen zijn in partnership ontwikkeld met belangrijke partners waaronder CIG Shipbuilding, Ocean7, Alewijnse Noord, Brouwer, Breeman, Wolfard&Wessels, de Haan en veel andere Noord Nederlandse subcontractors.

Meer… www.abisshipping.nl 

Related news

List of related news articles