Doorstart voor Barkmeijer Shipyards, Thecla Bodewes koopt de scheepswerf

Thecla Bodewes Shipyards heeft Barkmeijer Shipyards in Stroobos (1850) overgenomen met twee sleephopperzuigers in aanbouw. Barkmeijer was in oktober 2018 failliet verklaard. Na intensief en constructief onderhandelen met de curator en de bank is de overname en daarmee de doorstart een feit.

Barkmeijer Shipyards gaat haar activiteiten onder haar eigen naam voortzetten. Mede dankzij de Nederlandse opdrachtgever van de twee sleephopperzuigers is de doorstart van Barkmeijer mogelijk gemaakt.

Doorstart van groot belang

De doorstart is van groot belang voor de scheepsbouwindustrie in Noord-Nederland. Werkgelegenheid en continuïteit van opdrachten van toeleveranciers zijn hiermee gewaarborgd.

Barkmeijer Shipyards succesvol

Barkmeijer Shipyards heeft de laatste jaren succesvol innovatieve schepen ontwikkeld en gebouwd. De kennis en kunde op het gebied van specialistische schepen is een welkome aanvulling in de portefeuille van Thecla Bodewes Shipyards. De toevoeging van Barkmeijer aan groep scheepswerven van Bodewes zorgt voor een prachtig portfolio van verschillende scheepstypen.

Bodewes versterkt positie

Momenteel werken er op de drie werven van Bodewes 160 full time werknemers. Bodewes is een gevestigde speler in de scheepsbouw en reparatie en wil die positie verder te versterken op haar locaties in Harlingen, Kampen, Meppel en nu dus ook in Stroobos.