Dredging For Sustainable Infrastructure event

Op 19 en 20 november wordt het ‘Dredging For Sustainable Infrastructure’ event gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het event met onder andere een conferentie wordt georganiseerd door de Central Dredging Association (CEDA), International Association of Dredging Companies (IADC) en Dredging Today. De drie organisaties willen met het event de vooruitgang en verduurzaming stimuleren in de baggerindustrie en de ontwikkelingen van maritieme infrastructuurprojecten promoten. Het event omvat een conferentie met technische sessies en een netwerk gelegenheid.

Voor professionals en bedrijven in de baggerwereld
De conferentie is bedoeld voor professionals en bedrijven die langetermijnbaggerprojecten willen uitvoeren en de voordelen voor de samenleving, de natuur en de economie willen maximaliseren. Het Dredging for Sustainable Infrastructure event gaat essentiële kennis opleveren voor planners, ontwerpers, beleidsmakers, regelgevers, aannemers, projecteigenaren en milieubeschermers.

Inhoud
De sprekers op de conferentie zijn wetenschappers, mensen uit de praktijk en projecteigenaren met een achtergrond in technische en milieuwetenschappen met relevante ervaring. Er worden zeer interactieve sessies gehouden over stakeholdermanagement, ecosysteemdiensten, adaptief beheer en het nuttig gebruik maken van sedimenten. Naast de technische sessies worden er innovaties tentoongesteld en hebben deelnemers alle gelegenheid om te netwerken, kennis te delen en uit te wisselen. Kijk voor meer informatie op www.sustainabledredging.com.

Het boek: Dredging for Sustainable Infrastructure 
Het Dredging for Sustainable Infrastructure event is gebaseerd op het boek ‘Dredging for Sustainable Infrastructure’ van CEDA en IADC welke in november 2018 uit komt en wereldwijd beschikbaar zal zijn. Met bijdragen van toonaangevende specialisten in de baggerwereld biedt de publicatie een toonaangevende gids voor het leveren van baggerprojecten die de natuurlijke en sociaal-economische systemen verbeteren.

Dredging and Port construction Awards (DPC-AWARDS)
Naast het event en het uitkomen van het boek worden op 20 november, de laatste avond van het Dredging for Sustainable Infrastructure event, de jaarlijkse Dredging en Port Construction Awards uitgereikt. De prijsuitreiking markeert het 50-jarig jubileum van het tijdschrift Dredging en Port Construction en het debuut van het evenement in Amsterdam. De DPC Awards 2018 vindt plaats in De Koepelkerk in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op www.dpcawards.com.

Foto: CEDA.