Dronken binnenvaartschipper wil gewoon gaan varen

In de nacht van zondag op maandag is er een dronken binnenvaartschipper aangehouden in het Rotterdams havengebied. De politie heeft de man naar zijn schip gebracht omdat hij amper op zijn benen kon blijven staan. De schipper liet aan de agenten weten meteen te willen vertrekken zodra hij aan boord zou zijn. Gezien zijn toestand vond de politie dit geen goed idee. De schipper liet de agenten weten dat zij hem maar aan moesten houden als zij hem tegen wilde houden, en dit is uiteindelijk ook gebeurd.

De schipper had geen legitimatiebewijs en wilde verder ook niet meewerken. Ook niet toen de agenten hem aan boord wilde helpen zodat hij kon gaan slapen. De stap van de kade naar het schip was simpelweg te groot om in dronken toestand te nemen.

De politie heeft een zorgplicht voor mensen is zo’n toestand en konden de man niet alleen achter laten. De man is aangehouden wegens openbare dronkenschap en de Wet ID. De binnenvaartschipper heeft zijn roes uitgeslapen in de politiecel en kon in de ochtend met twee bekeuringen op zak weer terug naar zijn schip.

 

De Zeehavenpolitie heeft extra aandacht voor deze schipper en zijn schip in het scheepvaartverkeer.